Overslaan en naar de inhoud gaan

Agaat Poorts

Training Didactische Vaardigheden & On-line trainingen

De unieke combinatie van psychologie, opleidingskunde en de brede ervaring, maakt Agaat dè expert op het gebied van leren en ontwikkelen.
 


learning and development
Didactische vaardigheden
Leren Leren
Opleidingskunde
Train de Trainer
Ontwikkeling training
Leren in organisaties
Opleiden van mentoren
Ontwikkelen van e-learning
Online training
procesbegeleider
Intervisievaardigheden
inwerktrajecten
Leerbeleid maken
Doelgroeponderzoek

De passie voor het trainersvak is bij Agaat ruim 15 jaar geleden begonnen, tijdens haar werk als Adviseur Werk en Inkomen bij het CWI.  Samen met een collega gaf zij daar toentertijd haar eerste training: sollicitatievaardigheden. Achteraf was er van een training geen sprake, maar stond ze als ‘expert’ te vertellen wat de deelnemers moesten gaan doen. De klassieke beginnersfout!

Sinds dat prille begin is zij zich door middel van scholing en werkervaring meer en meer gaan specialiseren in het trainersvak en het leren binnen organisaties. Door alle opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren, is Agaat als trainer een professionele procesbegeleider geworden die groepen mensen in beweging krijgt, richting de afgesproken doelstellingen.

Ook heeft zij als opleidingskundige geleerd hoe samen met opdrachtgevers en sales doelstellingen te bepalen en maatwerktrajecten te ontwikkelen die daarop aansluiten. Deze kennis en ervaring zet zij graag in binnen uw bedrijf.

Na jarenlange ervaring bij diverse bedrijven heeft Agaat eind 2014 de stap gezet om voor zichzelf te beginnen,als opleidingskundige, trainer en adviseur.

Agaat is gespecialiseerd in het verzorgen van trainigen op het gebied van didactiek. Ze krijgt energie wanneer ze andere mensen leert hoe ze organisaties, groepen of individuen in beweging kan krijgen door middel van leerinterventies. Agaat heeft daarnaast ook een uniek on-line programma ontwikkelt: een on-line training Didactische vaardigheden. Speciaal voor professionals die zich bezig (gaan) houden met het overdragen van hun kennis of het geven van trainingen. 

Als gedreven opleidingskundige ontwikkelt zij daarnaast maatwerk opleidingstrajecten samen met inhoudelijke experts van de organisatie. Ze maakt de contouren van het traject en zorgt voor een volledige uitwerking van de benodigde middelen.
 

WERKWIJZE

Als je nooit een stap durft te zetten, sta je je leven lang op 1 been. Ik help mensen en organisaties om deze stap te zetten.

Mensen en bedrijven laten groeien in hun ontwikkeling, dat is waar mijn drive ligt! Dit doe ik door het geven van trainingen, die gekenmerkt worden door een praktijkgerichte aanpak en de nodige speelsheid in het leren. Daarnaast ontwikkel ik op maat gemaakte leertrajecten vanuit mijn rol als opleidingskundige. Met de inhoudelijke expertise van de organisatie en mijn opleidingskundige blik, komen we door middel van co-creatie tot een uniek product.

In mijn visie staat leren nooit los van de (werk)context waarbinnen de mensen werkzaam zijn. Omgeving stuurt gedrag! Om deze reden verzorg ik altijd een uitgebreide intake voorafgaand aan een InCompany (leer)traject. In deze intake stellen we samen de doelstellingen van het traject vast en verzamel ik informatie over de werkomgeving. Op basis van deze informatie ontwikkel ik een maatwerk opleidingstraject, welke ik zelf kan verzorgen of overdragen aan de organisatie.
 

Neemt u met mij de eerste stap?

Trainingen:

 • Didactische vaardigheden /train de trainer
 • On-line programma Didactische Vaardigheden
 • Presentatietechnieken
 • Opleiden van mentoren
 • Procesbeleider van bijeenkomsten
 • Intervisievaardigheden

Ontwikkelen: 

 • Maken inwerktraject nieuwe medewerkers
 • Leerbeleid maken
 • Ontwikkelen trainingen / trainingskalender
 • Doelgroeponderzoek
 • Ontwikkelen van e-learning. Ik heb ervaring met het systeem van ANewSpring
   

KLANTEN

Agaat werkt(e) onder andere voor: Belastingdienst,  DICTU,  ING,  UWV,  NCOI,  AFM,  DAS Rechtsbijstand,  Shimano,  Hoogheemraadschap,  Computrain,  Talent in Balans,  Triamfloat,  Ahold,  Omring,  TMF-Groep,  Walters People,  Boertien Vergouwen Overduin


Reviews

Het unieke aan Agaat is in mijn ogen de rust die ze uitstraalt, haar gevoel voor nuance en haar resultaatgerichtheid. Ze durft kritische vragen te stellen, maar zal dit altijd doen vanuit een open en op samenwerking gerichte houding. Een trainer/adviseur waar je wat aan hebt!
HR - Leidinggevende