Overslaan en naar de inhoud gaan

Caroline Reineke

Senior procesbegeleider, trainer en coach

Caroline is een zeer ervaren professional. Ze heeft een prettige stijl van trainen/coachen, is betrokken en zorgt voor een goede sfeer. Tevens weet ze ook te prikkelen en is expert op het gebied van teamdynamica.


PERSOONLIJKE EN TEAM COACHING
TALENT- & LEIDERSCHAPSTRAJECTEN
Gespreksvoering en Intervisie
Action Learning
persoonlijke effectiviteit
Loopbaan
Outplacement
Performance Improvement
Birkman
Personal Development
Management Development
Leadership Development

Caroline helpt als coach mensen met vragen over persoonlijke effectiviteit in het werk, loopbaan en veranderende (werk)omstandigheden.

Ze geef trainingen rondom gespreksvoering en leiderschap (managers / HBO+ professionals). Daarbij helpt ze teams met samenwerkingsvraagstukken en groepen managers middels intervisie rondom dilemma’s op de werkvloer.
 

WERKWIJZE

Mijn benadering kenmerkt zich door 4 V’s: 
Verwonderen, Verbinden, Vereenvoudigen en Verantwoordelijkheid nemen. 
Dit is tevens de visie vanwaar ik werk.

  • Ik heb altijd mijn verwondering behouden. Ik kijk nergens echt vreemd van op, net als een kind. Ik vraag me wel af of bepaalde gedragingen en omgevingsfactoren ondersteunend  zijn in je dagelijkse praktijk. Wat draagt bij aan een goede relatie met jezelf en elkaar? Wat is er nodig om tot bloei te komen en harmonieus samen te werken?

  • Verbinding begint bij de relatie met onszelf, dus ook tussen jou en mij. Ik ontmoet mensen dan ook vanuit een transparantie, openheid en onbevangenheid. Ik nodig je uit om je open te stellen voor jezelf om jouw essentie zichtbaar te maken en tot uiting te brengen in de context waarin je je beweegt.

  • Mensen hebben vraagstukken en problemen die complex en vaak groot aanvoelen. Ik nodig je uit om de eenvoud weer te zien en samen terug te keren naar de kern. Wat maakt het tot jouw probleem? Het kan confronterend zijn maar heeft veelal ook een verlichtend effect. Er komt weer ruimte vrij. Mijn motto is Keep it simple.

  • Ik geloof in bewustwording en dat het gaat om kleine bewegingen. Wat vraagt als eerst aandacht en wat is daarin de eerste laagdrempelige stap? En dan is het verantwoordelijkheid nemen: een keuze maken en daar naar handelen – zonder perfectie. We zijn immers allemaal student van het leven. Leren door te ervaren en erna reflecteren: en hoe was dat? Wat heeft het je gebracht?
     

KLANTEN

Caroline werkt(e) onder andere voor: De Nederlandsche Bank,  IND,  Heinz,  Nederlandse Rode Kruis,  Diverse profit en non-profit,  Cito,  ING Groep ,  ASR ,  Provincie Noord-Holland,  E.ON Benelux,  Gemeente Maastricht,  Vesteda,  Federatie Medisch Specialisten, 


Reviews

Caroline Reineke heeft meerdere teamtrajecten binnen onze organisatie verzorgd. Met name gericht op de onderlinge samenwerking en communicatie. Caroline heeft een prettige stijl van trainen. Zij is betrokken, zorgt voor een goede sfeer maar weet ook te prikkelen en weet veel van teamdynamica.
Opleidingsadviseur
Caroline geeft een vertrouwd gevoel en gaf mij tijdens het traject steeds meer vertrouwen in mijzelf. Ze is geduldig en zeer betrokken geweest bij mijn coachingsvraagstuk. Daarbij gaf ze mij het gevoel mij ook serieus te nemen, een voorbeeld hiervan is dat ze absoluut geen moment van veroordeling heeft gehad in haar dienstverlening. Ook wat ik zeer bijzonder vond en wat ik erg kon waarderen, ze had nooit een horloge bij zich. We begonnen aan het gesprek en we keken wel hoe lang dit ging duren. Geen tijd die mijn traject belemmerde. Caroline is een aanrader!
Coachee