Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Haisma

Gedrag, motivatie en communicatietrainer, TMA professional

Iedereen heeft talenten en telt mee! Vanuit deze houding train en coach ik mensen. Ik vind het prachtig wanneer mensen hun talenten ontdekken, activeren en inzetten. Wat kun je nog bijleren? Wat kan je helpen om je doel te bereiken? Hoe integreer je wat je leert in wie je bent zodat je nog meer je zelf kunt zijn? Sterker, zelfverzekerder en authentiek. In balans met je talenten, waarden en ambities.Ik train en coach jongeren, vluchtelingen en mensen die het lastig hebben. In werk en leven. Ik werk graag samen met een trainingsacteur. Mijn specialisme is persoonlijk leiderschap en effectief communiceren.


talentmanagement
persoonlijke effectiviteit
effectief communiceren
leiderschap
business training en coaching
loopbaanontwikkeling
balans werk-privé
jongeren
vluchtelingen
teamontwikkeling

Marijke is een ervaren trainer en coach. Zij heeft al veel mensen op een deel van hun levensreis begeleid. Haar motivatie komt voort uit haar levensovertuiging: iedereen heeft talenten en telt mee. Haar achtergrond in de Doopsgezinde gemeente en de Partij van de Arbeid hebben haar daarbij gevormd. Ze is geboren en getogen in Fryslân en reist sindsdien graag de wereld rond. Ze koestert haar Friese roots en voelt zich een wereldburger. Een training of coaching in het Frysk behoort ook tot de mogelijkheden!

Zij krijgt energie wanneer mensen met meer energie een training of coaching of combinatie met haar afsluiten. Wanneer mensen een stap dichter bij hun doel zijn en weten hoe zij zelfstandig verder kunnen gaan om hun doel te bereiken.

Haar opleiding is universitair Politicologie/Bestuurskunde en Franse taal- en letterkunde. Daarna heeft zij een coach- en trainersopleiding gedaan. Ze is zowel NOBCO als NOBTRA gecertificeerd. Doen wat ze leuk vindt is altijd haar leidraad geweest. Eigen wijsheid vindt zij belangrijk. Ze heeft ook geleerd hoe ze die kan combineren met andere talenten om haar doelen te bereiken. Ze gaat haar eigen weg en ze weet wat ze wil. Na jaren bij de overheid en in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heeft zij de stap naar haar eigen onderneming Activeerjetalenten gezet. Veelzijdig als ze is heeft Marijke besloten dat een mens meerdere carrières kan hebben. Ze coacht, traint en begeleidt mensen, zowel individueel als teams. Belangrijke thema’s zijn: talentmanagement, persoonlijke effectiviteit, teamontwikkeling en business training en coaching.

WERKWIJZE

Ik werk op een persoonlijke manier, met veel ruimte voor de mens. Ik help jongeren, mensen die het lastig hebben en vluchtelingen. Belangrijk is dat mensen iets willen.

Jongeren die verder willen groeien in hun werk. Zo maak ik young professional programma’s, met training en coaching. Mensen die een conflict of ziekte bij hun werkgever mee hebben gemaakt en nu willen onderzoeken wat hun volgende stap wordt. Vluchtelingen die zich voorbereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt en zich goed willen presenteren op de arbeidsmarkt. Speciale aandacht heb ik voor mensen die hun eigen bedrijf willen opstarten of verder ontwikkelen. Ik coach en train ze. Coaching gaat over de kern, het persoonlijke deel, de ‘why’. Trainen gaat over het oefenen met presenteren/pitchen van je bedrijf en acquisitie.

KLANTEN

Marijke werkte onder andere voor UWV, Vluchtelingenwerk Nederland, Omgevingsdienst Regio Utrecht, ROC Mondriaan, gemeente Den Haag, gemeente Utrecht, gemeente Nissewaard en de Doopsgezinde gemeente Rotterdam.


Reviews

Ik heb samen met Marijke drie maal de training VIP bij Vluchtelingenwerk Zuid-Holland mogen geven. Van 2017 tot 2019. Dankbaar werk, een training voor gemotiveerde statushouders met als doelstelling toetreding tot de Nederlandse Arbeidsmarkt. Hierbij heb ik Marijke leren kennen als een zeer ervaren en goed gemotiveerde trainer, die op een speelse en energieke wijze met de zeer diverse cursisten fijn omging. Met veel gevoel voor hun soms problematische achtergrond. Elke keer weer verraste Marijke mij met haar originele en doortastende aanpak. Door vele inzetvormen en haar eindeloze flexibiliteit werden de lesochtenden voor Vluchtelingenwerk één van mijn highlights van de week. De cursisten waren na een ochtendles weer zeer gemotiveerd het geleerde in de praktijk te brengen. Ook de nazorg van Marijke via Social Media hield de aandacht hoog. Marijke is een topper hierin.
Fonger Broersma
Gemeente Den Haag en Vluchtelingenwerk
Ik leerde Marijke als coach kennen in een periode dat ik veel onzekerheid en emoties ten aanzien van een mijn gezondheid en mijn werk had. Marijke is een coach die vooral ruimte biedt om jezelf te zijn en om meer inzicht te krijgen in je eigen talenten, in de zaken waar je energie van krijgt, in je energiemanagement en in je droomscenario. Marijke begeleidt je op een rustige, positieve en ondersteunende manier in je zoektocht naar wat je écht wilt en kunt in je professionele leven. Altijd uitgaande van je talenten en mogelijkheden en niet vanuit hetgeen je niet kunt. Ik keek elke keer weer uit naar onze afspraken; het voelde veilig en vertrouwd om met Marijke alle twijfels, emoties en dromen te bespreken. Na elk gesprek bezonk de inhoud heel rustig en kwam ik bijna "als vanzelf" op mijn nieuwe spoor terecht. Marijke is een hele fijne vrouw en een goede coach! Dank Marijke voor de het mooie traject dat ik met jou mocht doorlopen!
Margriet Wolters
Massage & Coaching Wassenaar
Marijke is creatief, optimistisch en gelooft in mensen. Ze motiveert en inspireert je. Met de juiste vragen weet ze mensen op zichzelf te leren vertrouwen..

Ik heb met Marijke samengewerkt bij Vluchtelingenwerk. Marijke is een professionele jobcoach en trainer. Ze kan mensen helpen zich te verbeteren, ook in persoonlijkheid. Marijke gaf een training die ik volgende met andere vluchtelingen, de training VIP (Vluchtelingen Investeren in Participatie). Het was voor mij een hele positieve ervaring. Ik ben erg blij met wat Marijke heeft gedaan voor mij. Ze is goed geïnformeerd over de arbeidsmarkt, ze heeft mij geholpen met mijn CV en mij aan een baan geholpen. Hartelijk bedankt Marijke!
Ayham al Houmsi
Autobedrijf Weerheim
Ik heb Marijke leren kennen als trainer van de arbeidsparticipatietraining VIP bij VluchtelingenWerk Zuidwest - Nederland. Met enthousiasme en gedrevenheid weet ze mensen op cultureel sensitieve wijze in hun kracht te zetten en te helpen bouwen aan hun zelfvertrouwen. Ze helpt anderen inzichtelijk te maken wat hun volgende stap kan zijn en moedigt hen aan die stap te zetten. Ik ben blij dat ik met haar mag samenwerken.
Tamara Breugem
Vluchtelingenwerk
Ik heb het traject dat ik bij Marijke heb gevolgd als zeer prettig en persoonlijk ervaren. Marijke zag beter dan ikzelf wat ik nodig had. Zo wilde ik eigenlijk de dag na onze eerste ontmoeting al wel op zoek naar een baan. Maar de oefeningen en opdrachten van Marijke dwongen mij om na te denken over wat ik nu eigenlijk zelf zou willen en wat bij mij zou passen. Dat ik daarover moest nadenken was in eerste instantie een teleurstelling... Maar achteraf kan ik zeggen dat ik de oefeningen en opdrachten gewoon nodig had.

Marijke heeft mij gecoacht op mijn zoektocht naar mijn waarden en intrinsieke motivatie. Dat was een lang traject, het heeft een tijd geduurd voor ik duidelijk kon omschrijven wat ik wilde. Vervolgens hebben haar opdrachten mij geholpen om keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

Dus samenvattend is het traject bij Marijke Haisma zeer verrijkend, leerzaam en nuttig geweest. Ik kan nu gericht initiatieven nemen en ik weet wat ik wil en dat is ontzettend fijn!
Anneke van Gijzen
Enwabio