Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekteverzuim, werkdruk en activeringsgesprekken!

Ziekteverzuim, werkdruk en activeringsgesprekken!


bas van riet

Bas van Riet - Dutch Training Professionals - Trainer - Matchmaker & Founder


Super interessant gesprek met Alex van der Wal over ziekteverzuim, werkdruk en activeringsgesprekken!

Dit naar aanleiding van een HR-Director/opdrachtgever die mij belde met: “Wauw, wat een mooie inzichten en praktische tips, we zijn er meteen mee aan de slag gegaan”.

Genoeg reden dus om Alex naar de Soesterduinen te lokken om een video met een aantal van deze inzichten en tips op te nemen, en met jullie te delen!

Daarnaast beantwoordt Alex ook nog twee vragen die we via Linkedin hebben ontvangen.


Over Alex, zijn expertise en werkervaring

Alex heeft ervaring als leidinggevende en directeur en leidt u en uw mensen naar meer effectiviteit als medewerker en leidinggevende.

Het motto van Alex:

'Leven doe je maar één keer en dan mag je doen waar je echt gelukkig van wordt'.

Hij koos zelf ook voor werk waar hij in-flow is en wat hem echt zin geeft. Zijn carriere had een vliegende start in een groot verzekeringsconcern met management en directiefuncties in binnen en buitenland. Toen kwam hij erachter dat hij vooral deed waar hij toevallig was ingerold én goed in was. Maar of hij  er ook gelukkig van werd?

In 2003 koos hij zijn vak te maken van wat hij echt leuk vond. Organisaties en mensen ontwikkelen. Ook in zijn vrije tijd is hij daar als vrijwilliger met veel plezier mee bezig. 

Hij heeft een communicatie opleiding gevolgd aan het HEAO en daarvan vindt je nog steeds elementen in zijn werk. Meer practisch dan theoretisch en steeds stelt hij het resultaat centraal. Waar wilt u heen en hoe komt u daar? Wat houd u tegen en hoe overwint of omzeilt u die drempels? Vanuit zijn marketingervaring stelt hij steeds de vraag naar 'Het nut en de behoefte' achter zaken die spelen. Ook als er  organisatieveranderingen spelen die verkocht moeten worden aan de klanten, medewerkers en stakeholders. 
 

Overal succesvol

Zijn grootste ervaring ligt in het domein van gezondheidsmanagement. Ziekteverzuim, re-integratie, werkdruk & werkplezier en duurzame inzetbaarheid. In dit vakgebied mag hij zich met recht meester noemen. Hij heeft er meer dan 10.000 'vlieguren' in gemaakt.

Overal zijn de projecten die hij hierin uitvoerde succesvol. Zowel in de zorg als in de schoonmaak, overheid, welzijn, drukkerijen en bijvoorbeeld ook een waterleidingbedrijf. 

Alex werkt veel met het werk van Cofey, Lencioni, Ofmans, Bakker etc. Daar waar dat behulpzaam is zet hij ook sytemische interventies in. Deze maken 'de onderstroom' zichtbaar en voelbaar.

Daarnaast is hij mede auteur van het boek: Activeringsgesprekken, verzuim is ook gedrag van leidinggevenden.
 

Keertje sparren?

Hoe wil je contact met ons of Alex? Bellen? Videogesprek? Whatsapp? Mail? Zeg het maar. We staan voor je klaar.